Савез за предшколски спорт, спортску анимацију и  рекреацију Србије – САРС основан је 2010.год., а Београдски савез за предшколски спорт, спортску анимацију и рекреацију – БСАР 2012. године као плод дугогодишњег рада и искуства њихових чланова. Савези у овом тренутку имају преко 80 чланица (савеза, спортских клубова, удружења...) како из Београда тако и из разних делова Србије, а наша мрежа се шири и расте снажним темпом. Активно радимо на промовисању и унапређењу предшколског спорта, рекреације и спортске анимације у нашој земљи и поносимо се нашим професионалним и високо образованим кадром са дугогодишњим искуством у раду са децом, рекреацији, анимацији и спорту, односно физичкој култури.

Савез за предшколски спорт, анимацију и рекреацију се бави организацијом и реализацијом многобројних спортско-рекреативних, едукативних и забавних манифестација са великим бројем учесника који се реализују током целе године и широм Србије, попут традиционалних САРС Фест-а, САРС Snow Fantasy-а, Спортско-еколошког кампа за ренџере, Зимских и Летњих спортско-едукативних Игара, Спортских кампова и још много тога, а јединствени смо и по томе што поседујемо сву неопходну опрему за успешну реализацију наших манифестација. У оквиру Савеза функционише и сектор за едукацију који реализује стручна усавршавања из различитих области: оспособљавање спортских аниматора, рекреатора и тренера за предшколски спорт, ски семинари и акредитовани програми.

Такође, организујемо и спортско-рекреативне излете и школе у природи на којима промовишемо значај боравка у природи, очувања животне средине и бављење спортом, односно важност рекреације у превазилажењу свакодневног стреса којем смо изложени у 21.веку. Савези кроз секције негују и следеће спортске дисциплине: бадминтон, нордијско ходање и трчање, стрељаштво, пливање, скијање, стреличарство, карлинг, фудбал, кошарку, одбојку, јукигасен, ултимат фризби… Кроз ове секције деца и одрасли се упознају са наведеним спортским дисциплинама, и тако им пружамо прилику да пробају нешто ново и ако су заинтересовани упућујемо их у клубове, наше чланице, на даље бављење тим активностима.

Савези, кроз своје чланице, спроводе и све врсте групних фитнес програма, индивидуалне тренинге, корективне програме (вежбе) за децу, разне врсте плесова...

Савези реализују разне врсте промоција и забавних програма на сајмовима и семинарима за многе фирме и компаније широм Србије са циљем промоције и приближавња спорта свим старосним категоријама становништва. За време новогодишњих и других празника организујемо журке и прославе у Вашој школи, компанији, фирми, организацији или неком другом простору који ви изаберете. Савези за предшколски спорт, спортску анимацију и рекреацију Београда и Србије раде анимацију за све узрасте на Вашим разноврсним свечаностима - промоције брендова, важни датуми компаније, рођендани... Својим програмима и идејама настојимо да развијемо и ојачамо тимски дух и рад у Вашој компанији или фирми кроз организацију све популарнијег облика дружења, такозваног тимбилдинга.

И на крају, али не мање важно, учесници смо на многобројним хуманитарним акцијама.

Из горе наведеног се види да је САРС израстао у један од репрезентативних националних савеза који се бави предшколским спортом, рекреативним спортом и спортском анимацијом.

Наравно, горе изнето не би било могуће да није било подршке и савета колега из Министарства омладине и спорта, Градског секретаријата за спорт и омладину, Спортског савеза Србије као и Министaрства просвете, науке и технолошког развоја и Градског секретаријата за образовање и дечију заштиту.

Савез је чланица Међународне асoцијације за спорт и културу – ISCA и редовно узима учешће и у интернационалним манифестацијама које промовишу спорт, здравље и културу.

 Овим путем обећавамо да нећемо успорити темпо већ ћемо још ангажованије радити на реализацији годишњих програма и манифестација усмерених ка промоцији и омасовљавању спорта код свих старосних категорија грађана Републике Србије, а нарочито код деце како би се ширила база у спорту.

САРС и БСАР су отворени за сарадњу и овим путем позивамо све заинтересоване савезе, клубове, спортска друштва, спортске школе, играонице, као и васпитно-образовне установе да нам се придруже и постану наше чланице или партнери, јер заједно смо јачи!