Фестивал спортске анимације, рекреације и спорта (САРС Фест) је намењен свим групама становништва - деци, омладини, одраслима и особама трећег доба.

Жеља нам је да омогућимо нашим суграђанима да се опробају у више спортских дисциплина (често у понуди имамо и више од 30) и да се кроз програме групног вежбања укључи што већи број грађана, а све у циљу промовисања здравог начина живота и квалитетног и активног провођења времена у природи. Такође, желимо да окупимо што више чланова породице на једном месту и да се заједно кроз вежбање, које је прилагођено свима, друже и још више зближе.

Разноврсност рекреативних активности даје већу могућност да особе ма ког пола, година и физичке спреме пронађу нешто што им одговара и за шта су способни. Спорт треба да буде изазов а не претња, и део наше мисије и филозофије је да покажемо да је спорт нешто у чему баш свако може да ужива.

Посетиоци манифестације могу да се опробају у групним програмима вежбања, малишани и њихови родитељи имају своје полигоне и такмичарске игре. Такође кроз фестивал промовишемо разне спортове, подсећамо на традиционална надметања и вишебоје, организујемо саветовалиште за све посетиоце и дајемо савете око исхране и вежби за побољшање фитнес статуса, такмичење за фитнес men и women...