Заборавља се да је једна од основних потреба коју деца желе да задовоље потреба за игром, као и да разноврсно кретање омогућава правилан раст и развој наше деце. Пошто велики део дана деца проводе у затвореном простору (у школи, учионици, сали за физичко васпитање, стану...), пожељно је ванчасовне слободно изабране активности изводити на отвореном простору, чистом и свежем ваздуху.

Желимо да нашим најмлађим суграђанима омогућимо да се опробају у што више спортских дисциплина и да им се кроз програме групног вежбања већ у том раном добу промовише здрав начин живота. Сматрамо да када спортски дух овако рано пусти корење у нашим малим шампионима, омасовљавање спорта је на правом путу да постане и остане начин живота нових генерација.

Прикладан и посебно осмишљен програм спортске рекреације омогућава најмлађима да упознају и заволе више врста спортова и рекреације. Сви учесници имају прилику да се опробају у различитим полигонима спретности, спортским играма, традиционалним вештинама, плесу и играма уз музику и другим спортско-рекреативним активностима.