Циљеви САРС школе спорта "СПОРТИША":

Да се позитивно делује на моторички, ментални и биолошки развој, као и правилно држање тела деце и све то кроз програм који је осмислио стручни тим Савеза.

Основни циљ је да деца развијају координацију, равнотежу, гипкост, снагу, осећај за музику – ритам, умање страх, повећају сигурност, више верују у своје могућности, боље решавају моторичке проблеме, постану отворенија и комуникативнија.

Основна идеја, осим развоја моторике, јесте да се код деце створи добра основа за даље бављење спортским и рекреативним активностима.

САРС ШКОЛА СПОРТА "СПОРТИША" је конципирана тако да постоје три целине које трају оквирно по четри месеца. Па  тако током зиме школа спортова посвећења је зимским спортовима као што је клизање, скијање и спортовима у сали, пролећни део посвећен је програмима на отвореном као што су вожња ролера, бицикла, извиђачке вештине... а летњи део проводимо на базенима и  јавним пливалиштима као и спортским теренима на отвореном.

Програм школе спорта "Спортиша" садржи: базичне спортове (основа атлетике и гимнастике), елементе спортова са лоптом, елементе борилачких спортова, ритмику, плес, полигоне моторичких способности, вежбе са реквизитима, превентивно-корективне вежбе.

Такође у оквиру школе спорта организујемо излете  и летње и зимске кампове који се реализују на: Копаонику, Златару, Чању и  Грчкој.

Наравно,

све активности из програма су прилагођене могућностима и способностима деце.

Програм реализују виши спортски тренери, васпитачи и професори спорта и физичког васпитања са дугогодишњим искуством у раду са децом код нас и иностранству.

Циљна група:

Деца узраста од 4 до 7 година.