Ски обука од стране врсних професионалаца и богат културно-едукативни програм су оно што обележава сваки САРС Сноw Фантасy и сваки САРС Ски камп, које су већ постале традиционалне манифестације због велике популарности код деце и омладине. Објекат који смо одабрали за одржавање ових манифестација је „Олга Дедијер“ јер се налази у непосредној близини стаза и жичара.

Програм ових манифестација је конципиран тако да се пропрате све целине наставних планова и програма основних и средњих школа и употпуњени су зимским спортовима и другим активностима.

Свакодневе активности су: школа скијања почетног, средњег и напредног нивоа, школа скијања за почетнике, школа нордијског скијања, игре на снегу, израда снежних фигура, штафетне игре на снегу... Вечерњи програм обухвата: дискотеку, маскенбал, караоке, плесно вече и друге видове анимације.

Ту је и семинар за наставнике и професоре, да би имали прилику да усаврше или науче основне технике скијања и/или клизања, како би могли самостално да изводе наставно зимовање које је у редовном плану и програму школа, као и популаризација зимских спортова код свих старосних категорија нашег становништва.