Савез за предшколски спорт, анимацију и рекреацију Србије интензивно ради на промоцији физичког вежбања међу предшколском популацијом и на подизању свести о важности континуираног и системског вежабања ове остељиве популације нашег друштва.

Савез има низ пројеката које већ пет година реализује веома успешно и кроз које сваке године прође по неколико хиљада деце предшколског узраста:

  • Пројекат "Вежбај право буди здраво" - Циљ пројекта је да се позитивно делује на моторички, ментални и биолошки развој деце предшколског узраста кроз програм који је осмислио стручни тим Савеза.Основни циљ је да деца развијају координацију, равнотежу, гипкост, снагу, осећај за ритам, повећају сигурност у себе и стекну самопоуздање, боље решавају моторичке проблеме, постану отворенија и комуникативнија и развијају спортски дух.Основна идеја, осим развоја моторике, јесте да се код деце створи добра основа за даље бављење спортским и рекреативним активностима, као и рано препознавање талената и повећање броја деце у спорту.
  • Пројекат "Запливајмо пре школе" - Циљ пројекта је повећање броја деце која на организован и стручан  начин науче да пливају пре него што крену у школу чиме се повећава и број активних учесника у пливању који је базични спорт.Циљ пројекта „Запливајмо пре школе“ се остварује кроз задатке пројекта - да  се сва деца ослободе страха од воде и адаптирају на водену средину и стекну вештине плутања и одржавања на површини воде као и да савладају основне покрете прсног и леђног краула и прсне технике пливања.Поред развоја моторичких функција детета, посебна пажња је посвећена и развоју психосоцијалних вештина и способности као што су концентрација, пажња, самопоуздање, мотивација,  толеранција, тимски дух и фер плеј.
  • Пројекат "Буди и ти скијаш" - Циљ пројекта је да се што већи број деце предшколског и школског узраста упозна са скијањем како бисмо популаризовали овај зимски спорт и створили базу из које би проистеки будући скијашки такмичари или рекреативци.Стручни тим Савеза је осмислио посебан програм који реализује сваке зиме на планинама Србије стварајући комплетне скијаше, јер се поред практичне  наставе на стази организује и теоријска настава.
  • Пројекат "Плес у вртиће и школе, деца то воле" - Музика и плес су савршена комбинација јер се плесом активира велики део нашег тела, док музика изузетно делује на поправљање расположења. Савез већ дуги низ година спроводи овај пројекат у вртићима и школама са циљем да се што већи број деце укључи у плесне активности и упозна са том врстом вежбања.Деца кроз плесне радионице и разноврсне музичко-плесне игре уче своје прве плесне покрете. Кроз овај САРС пројекат пружа се прилика свој деци – стидљивој, талентованој и мање талентованој да равноправно учествују у програму.
  • Пројекат "Игром упознајемо природу" - Примарни циљ пројекта је боравак деце предшколског и основношколског узраста на свежем планинском ваздуху кроз разноврсне спортске и едукативне активности у природи. На тај начин деца се упознају са природом – биљним и животињским светом, животом и радом локалног становништва, рељефом и климом локалне заједице, као и спортовима који се реализују на отвореном.Пројекат има и социјално-здравстени циљ и задатак да деца стекну радне навике, јачају здравствени капацитет, умањују стрес, јачају спортски дух и уче се тимском  раду.
  • САРС школа спорта СПОРТИША - се реализује као део пројекта Савеза „Вежбај право буди здраво“. Тренинзи су током целе школске године (септембар-јун) на 25 локација широм Београда, па тако кроз нашу школу спорта сваке године прође преко хиљаду деце узраста 4-7 година.Програм САРС школе спорта Спортиша се садржи од: базичних спортова (основа атлетике и гимнастике), елемената спортова са лоптом, елемената борилачких спортова, ритмике, плеса, полигона моторичких способности, вежби са реквизитима, превентивно-корективних вежби.
  • САРС школа ПЛИВАЊА - се реализује као део пројекта Савеза „Запливајмо пре школе“. Тренинзи се оджавају током целе школске године (септембар-јун) и намењени су деци узраста 5-7 година.Програм САРС школе пливања је конципиран тако да деца са лакоћом усвајају основне пливачке технике и развијају љубав према пливању која их мотивише да још дуго истрају у овом спорту.
  • САРС Фестивал предшколског и породичног спорта - Традиционлна манифестација која је намењена, као и што јој име каже, породици и најмлађим члановима нашег друштва – предшколцима. Основни циљ ове манифестације је да се промовише здраво и квалитетно проведено време у природи, да се на једном месту окупи што више чланова породице и да се међусобно још више зближе, и да се подиже свест родитеља и друштва у целини о значају редвне физичке активности код деце предшколског узраста.Кроз фестивал промовишемо разне спортове, подсећамо на традиционална надметања и вишебоје, организујемо саветовалиште за све посетиоце и дајемо савете око исхране и вежби за побољшање фитнес статуса. САРС Фест сваке године окупи преко хиљаду учесника а организује се 6 година уназад.
  • Спортски дани у природи - Боравак у природи је важан и неопходан за децу како би се здраво и правилно развијала. Како би децу од најранијег узраста упознали са природом и свим чарима које она носи у себи стручни тим САРС-а већ 10 година уназад реализује излете и рекреативне наставе за децу предшколског узраста са богатим спортско-рекреативним садржајима.Циљеви ових  догађаја су  популаризација спорта и рекреације код деце предшколског узраста и њихово активно укључивање у спортске активности.Овај програм се реализује у оквиру пројекта „Игром упознајемо природу“.